O-Džej: Stvoreno u Americi

5 razloga da pogledate dokumentarnu seriju nagrađenu Oskarom

O-Džej: Stvoreno u Americi (O.J. Made in America) neverovatna je dokumentarna serija koja se prikazuje na Pickbox NOW. Radi se o mini-seriji od 5 epizoda nagrađenu Oskarom 2017. godine, i toliko je dobra da vam donosimo 5 razloga za gledanje!

5. NAGRAĐENA JE OSKAROM

O-Džej: Stvoreno u Americi najduži je dokumentarac koji je dobio najprestižniju filmsku nagradu Oskar, te je postao i poslednji dokumentarac koji uopšte može da dobije Oskara. Naime, godinu dana kasnije promenjena su pravila za nominacije, pa mini-serije više nemaju mogućnost nominacije u kategoriji dokumentaraca.

4. IMA IZVRSNE KRITIKE

Ova dokumentarna serija dobila je neverovatne kritike, a neke od njih dolaze od najboljih kritičara današnjice. „Čudo”, napisao je Brajan Mojlan iz Gvardijana, „Remek-delo” nazvao je ovu seriju Vesli Moris iz Njujork Tajmsa, a novinarka Bazfida Eni Helen Petersen rekla je da je ovo „Najmoćniji i najvažniji dokumentarac o rasi, klasama i polu u Americi.” Izvrsne ocene dolaze i od gledalaca, kojih je bilo više od 60 miliona samo kad je dokumentarac izašao. Tome u prilog ide i visoka ocena na IMDb-u od 8,9.
3. DUBLJA PRIČA O RASI U AMERICI

Kroz život O-Džeja Simpsona ova dokumentarna mini-serija istražuje rasne probleme u Americi. Reditelj Ezra Edelman rekao je kako je želeo da ispriča dublju priču o Los Anđelesu i odnosu između crnaca i policije.

2. O-DŽEJ

Lik i delo O-Džeja Simpsona, njegov specifičan karakter, jeste ono što ovu priču čini toliko privlačnom. On je sportista, zvezda, heroj, otac, preljubnik, a neki ga smatraju i ubicom. Zanimljiv koliko i kontroverzan, Simpson je nepoznanica čiju psihologiju rado istražujemo.

1. CELA DOKUMENTARNA SERIJA JE NA PICKBOX NOW

Ceo osmosatni dokumentarac koji se sastoji od 5 epizoda ekskluzivno možete pogledati na Pickbox NOW! Duboko ljudska, upečatljiva, perceptivna i empatična, jednostavno ćete poželeti da se ova serija nikad ne završi.