Meri ubija ljude

5 razloga za gledanje kanadske serije o tabu temi

‘Meri ubija ljude’ (Mary Kills People) je napeta kanadska serija u čijem fokusu je doktorka Meri Haris, koju interpretira sjajna kanadska glumica Kerolajn Dejvernas. Meri radi u urgentnom centru bolnice, ali ima i dodatni posao savetnice za završetak života. Intrigantna serija bavi se tabu temom, a mi vam donosimo 5 razloga zašto ne bi trebalo da je propustite!

  1. INTRIGANTNA TABU TEMA

Meri i i njen partner Dez zarađuju 10.000 dolara po potpomognutom samoubistvu, a svoju odgovornost zataškavaju tako što osoba koja želi da umre snimi video u kom priznaje kako to radi svojom slobodnom voljom. Ali pošto Meri već ima dobro plaćen posao u bolnici, a pomaganje ljudima joj nije na spisku prioriteta, postavlja se pitanje zašto to radi.

  1. KOMPLEKSNI LIKOVI

Meri ima dobar posao, samohrana je majka, živi u lepoj kući, odgovorna je i staložena. Ali ima i drugu stranu, onu malo mračniju, jer u isto vreme ubija ljude. Njen partner Dez je takođe bio doktor, ali je izgubio dozvolu za rad zbog problema s drogom. Upravo je njegov diler postao važna karika – prodaje im drogu, koju smrtonosni dvojac koristi  za potpomoganje samoubistva smrtno bolesnih pacijenata. Životi im se zakomplikuju kad počne da ih istražuje policija, na čelu sa zgodnim detektivom Benom Veslijem.

  1. SJAJNA GLUMAČKA POSTAVA

Kerolajn Dejvernas (Wonderfalls, Hannibal) obavila je genijalan posao predstavivši zanimljiv lik Meri. Uz Dejvernasovu, tu je i britanski glumac Ričard Šort (Vynil, American Horror Story) u ulozi fantastičnog bivšeg plastičnog hirurga Deza. Detektiva Bena Veslija, koji istražuje Meri, glumi fantastični zgodni glumac Džej Rajan (Top of the Lake).

  1. KOBINACIJA ŽANROVA

Osim što se može okarakterisati kao medicinski triler, Meri ubija ljude uspešno spaja komediju, dramu i filozofiju baveći se tabu temom – potpomognutim samoubistvom.

  1. KOMPLETNE TRI SEZONE SU NA PICKBOX NOW

‘Meri ubija ljude’ ukupno ima tri sezone, a sve tri nalaze se na Pickbox NOW. Upustite se u novu avanturu i pozabavite se intrigantnom tabu temom uz Meri ubija ljude.