Nordijska crnohumoristička krimi serija

Crne udovice

Crne udovice je nordijska krimi serija zašećerena crnim humorom. Radnja se vrti oko tri prijateljice koje odluče da ubiju svoje muževe tako što njihovu jahtu dignu u vazduh.

Vizuelno, serija je predivno snimljena, a snimci norveškog sela blizu jezera oduzimaju dah. Od uvodne scene, kada mislimo da žene kuvaju, a zatim shvatamo da prave bombu, serija nas svojim vizuelnim identitetom uvodi u novi suludi svet očajnih žena koje žele da nađu svoj mir.

MOGU LI DA SE IZVUKU S UBISTVOM?

Možda se čini da je teško gajiti simpatije prema ove tri ubice, ali vrlo brzo vidimo načine na koje ih njihovi muževi maltretiraju. Od malih stvari poput toga da Johanin muž baci njen mobilni u žbunje, pa joj potom kaže „traži“, do problematičnijih poput toga da se Rebeka plaši za svoju ćerku jer je njen muž doneo pištolj u kuću. Iz telefonskih razgovora između tri prijateljice shvatamo kakav im je život postao tokom braka. Žene su predstavljene realistično, nisu savršene, i vrlo brzo uvuku nas u svoj plan. Želja gledalaca da se Crne udovice izvuku s ubistvima raste, bilo da su ta ubistva opravdana ili ne.

Ipak, stvari nisu tako jednostavne – inspektor Peter Veselo koji ih goni takođe je intrigantan lik, predstavlja pravdu, i često poželimo da uspe da otkrije tajnu i reši slučaj.

TRILER PROTKAN CRNIM HUMOROM

Delom triler, delom crna komedija, Crne udovice lakše su štivo od drugih skandinavskih serija. Drama i napetost protkane su komičnim momentima. Većina komičnih situacija uključuje inspektora Petera, kao i Kiru koja je primorana da živi sa svojim 20-godišnjim nezaposlenim nećakom koji igra vrituelni tenis u gaćama.

Napeta i humoristična, nordijska serijska poslastica tokom sezone stvara sve veću napetost zbog koje ćete hteti da je gledate još i još. Upustite se u avanturu i gledajte kompletne dve sezone Crnih udovica na Pickbox NOW!