Poziv na Pickbox NOW Maratonac

Tri dana, tri serije, tri sezone

Pickbox NOW pokreće izazov u maratonskom gledanju serija! Idealno je vreme za Pickbox NOW Maratonac – budite superheroji, gledajte serije koje će vas oduševiti i spasite svet sa kauča.

Tri dana, tri serije, tri sezone

Pickbox NOW Maratonac izazov počinje u petak 17. aprila i traje do nedjelje 19. aprila. Njegov tok će biti propraćen na zvaničnom Facebook profilu gde je već objavljen najavni post sa pozivom na gledanje izvrsnih serija vrhunske britanske i američke produkcije, zvezdanih glumačkih postava:

Petak, 17.4. – Dan 1.: Agata Kristi – Kod belog konja (Agatha Christie – The Pale Horse) (2020)

Prva serija Pickbox NOW izazova je nova BBC-jeva serija i najnovija adaptacija romana popularne spisateljice Agate Kristi. Za početak dajemo lakši zadatak – reč je o mini-seriji koja ima tri epizode. U glavnim ulogama su Rufus Suel (The Man In the High Castle) i Kaja Skoledario (Skins). 

Radnja se vrti oko Marka Isterbruka (Suel), čoveka čije se ime nađe na misterioznoj listi unutar cipele mrtve žene. On započinje istragu oko toga kako i zašto se njegovo ime našlo na listi, a istraga ga odvede do Belog konja, kuće triju veštica. Jesu li veštice krive za ubistva ili postoji logično objašnjenje?

Subota, 18.4. – Dan 2: Uhvati Šortija (Get Shorty) (2017 – )

Drugi dan izazova gledamo mračnu komediju Uhvati Šortija. Prve dve sezone imaju po 10 epizoda, a treća 7 – odaberite jednu sezonu koju ćete pogledati u jednom danu, ali ako se još niste uhvatili u koštac s ovim crnim humorom, krenite ispočetka.

Zanimljiva serija sa Krisom O’Daudom i Rejem Romanom u glavnim ulogama je priča o plaćenom ubici iz Nevade koji pokušava da postane filmski producent u Holivudu. Želi da ostavi kriminalnu prošlost iza sebe i da se ponovo zbliži sa svojom porodicom. Upozna Rika, propalog producenta niskobudžetnih filmova koji nevoljno postane Majlsov partner.

Nedelja, 19.4. – Dan 3:  Večna milost  (Perpetual Grace, LTD) (2019 – )

Nova neo-noar triler serija sa Benom Kingslijem u glavnoj ulozi je serija koja se gleda poslednjeg dana izazova. Sezona ima ukupno 10 epizoda i pravi je užitak za sve koji vole da bindžuju kriminalističke drame sa elementima komedije. Kritičari ovu seriju upoređuju sa radovima braće Koen, a često naglašavaju i njenu vizualnu estetiku koja neodoljivo podseća na noar kinematografiju iz 40-ih i 50-ih.

Pol (Dejmon Heriman) je mađioničar i sin pastora Bajrona (Ben Kingsli) koji ima veoma loš odnos sa svojim ocem, naročito zato što njegov otac, pastor, prezire magiju. Kada Pol upozna Džejmsa, skuju pakleni plan da ukradu novac pastoru Bajronu koji je prepun love. Lova je skrivena u kompaniji po imenu Lady of Perpetual Grace, d.o.o, a vernici revnosno uplaćuju sve više. Ali pastor je zapravo mnogo opasniji nego što to iko očekuje.

Jeste li spremni? Neka Pickbox NOW Maratonac započne!