Roslund i Helstrom: Pretinac 21 (Roslund & Hellström: Box 21):

Švedska mini-serija stiže na Pickbox NOW

Krimi serija Roslund  i Helstrom: Pretinac 21 (Roslund & Hellström: Box 21) nova je švedska mini-serija koja se pridružuje bogatoj ponudi nordijskih serija na Pickbox NOW. U ukupno šest epizoda, Roslund i Helstrom: Pretinac 21 prikovaće vas za male ekrane svojom surovošću, okrutnošću, tenzijama i kompleksnošću likova.

Serija se zasniva na bestseleru, krimi romanu švedskog dvojca Andersa Roslunda, novinara, i Borgea Helstroma, osnivača organizacije za prevenciju kriminala koja se bavi resocijalizacijom kriminalaca. Za ovaj uspešni dvojac se kaže da su spasili krimi žanr, a njihove knjige hvale zbog realnih prikaza ljudske prirode i zanimljivih kriminalističkih priča.

O čemu je reč?

Mlada rumunka Lidija dolazi u Švedsku u nadi za boljim životom. Na osnovu lažnih obećanja, zapravo su je namamili na odlazak i primorana je da se bavi prostitucijom u Švedskoj. U potrazi za osvetom, njena sudbina se prepliće sa policajcem Evertom Grensom koji lovi opasnog kriminalca.

Zašto je gledati?

Roslund i Helstrom: Pretinac 21 je serija koja će vas prikovati za ekrane od početka do kraja. Tenzije i nelagodnost rastu ispod površine svake scene, a neočekivana otkrića i moralne komplikacije likova odvešće vas u refleksiju sopstvenih uverenja.

Nordijske serije na Pickbox NOW

Na Pickbox NOW su stigle i norveška krimi serija Oslobođen (Frikjent) i danska krimi serija Dikte (Dicte).

Oslobođen je priča o Akselu Borgenu, norveškom poslovnom čoveku koji je poslednjih 20 godina postigao uspeh u Aziji, u koju je otišao nakon što su ga u rodnom gradu optužili za ubistvo njegove devojke iz srednje škole. Sada se vraća i uviđa da prošlost nije zaboravljena…

Danska serija Dikte zasniva se na krimi romanima, a u fokusu priče je hrabra i tvrdoglava novinarka Dikte Svendsen koja ne odustaje od priče dok ne dobije sve odgovore. Njena odlučnost je često dovodi u sukob s policajcem Džonom Vagnerom koji misli da je ona prava  gnjavatorka. Usprkos tome, njih dvoje uspevaju da reše zločine, a usput se nose i sa izazovima svojih privatnih života.

Nordijske serije gledaj odmah na Pickbox NOW!