Svi pričaju o lampicama, atmosferi, snegu, dedama i bakama, porodici, zajedništvu, hrani. Dok drugi pričaju, Pickbox se bacio na spajanje svega na jednom mestu. Suočimo se sa istinom – jedino što može da ujedini celu porodicu na jednom mestu je dobar film! Ove godine Pickbox je odlučio da okupi porodicu i parove na duže vreme, jer ponuda prazničnih naslova broji preko 50 najdražih i najpopularnijih božićnih filmova koje možete da zamislite, ali i ekskluzivna premijera Doktor Hu božićnog specijala, uporedo sa britanskom premijerom. Za vas smo izdvojili najpopularnije naslove, a kompletan spisak filmova možete da proverite ispod.

DOCTOR WHO BOŽIĆNI SPECIJAL
Za sve ljubitelje Doktora Hua i korisnike Pickboxa, radosna vest je što će se 25. 12. u večernjim satima prikazivati božićni specijal Doktora Hua, paralelno sa premijerom u Velikoj Britaniji. Gledaoci u regiji imaće tako priliku da saznaju kako funkcioniše i izgleda kada je žena Doktor u ovoj legendarnoj seriji, ali i kako izgleda kada se tri Doktora nađu na istom mestu. Epizoda će se emitovati pod nazivom „Zarobljeni u vremenu“.

BAD SANTA
Bili Bob Torton i Toni Koks žare i pale u ovoj urnebesnoj porodičnoj komediji koja već godinama zabavlja mase. Ime filma sve govori – Torton je čovek koji voli da popije, nema sreće u životu i neprestano je podvrgnut životnoj sramoti, a radi samo jednom nedeljno – na božićno veče kao Deda Mraz u šoping centru. Svake godine takođe isplanira pljačku, ali ove godine će se to promeniti nakon što susretne decu koja mu pomrse planove. Odlična komedija u kojoj će svako naći nešto za sebe.

LA VITA E BELLA
Život je zaista lep u vreme praznika, a tome svedoči i ova italijanska dramska komedija iz 1997. godine. Radnja se odvija u nacističkom koncentracionom logoru tokom Drugog svetskog rata, ali ono što ovaj film čini čarobnim jeste otac koji kroz pričanje priča pokušava da svom detetu olakša teška vremena. I upravo zbog toga je ovo nezaobilazni filmski klasik koji treba da pogledaju i mali i veliki.

THE SANTA CLAUSE 1, 2, 3
Ova trilogija je nezaobilazni praznični klasik sa Timom Alenom u glavnoj ulozi. Alen je običan čovek koji slučajno uzrokuje pad Deda Mraza i mora da ga zameni tokom najprometnije večeri u godini. Drugi deo vodi nas kroz probleme gubitka kilograma i probleme u porodici, dok nas treći suočava sa Dedinim neprijateljem – Džekom Frostom (Martin Šort). Apsolutna preporuka za večernju zabavu uz čajeve i ćebad.

DISNEY'S A CHRISTMAS CAROL
Džim Keri nam donosi animiranu priču o starcu Ebenajzeru Skrudžu koji je celog života bio mrzovoljan, a tokom badnje večeri susreće se sa duhovima svoje prošlosti i otkriva radost. Film je napravljen u 3D produkciji, a u njemu su učestvovali i Geri Oldman, Kolin Firt, Bob Hoskins, Robin Rajt i Keri Elves. Iako mračan, ovo je apsolutni Diznijev klasik za praznike koji nam prenosi mnoge vredne poruke.

CHOCOLAT
Mlada majka otvara prodavnicu sa čokoladicama u francuskom seocetu, a njene čokolade uskoro počinju da menjaju živote meštana. To je kratak opis filma Čokolada koji je nominovan za pet Oskara, osam nagrada BAFTA i četiri Zlatna globusa. Glavne uloge tumače Džulijet Binoš, Džudi Denč, Alfred Molina i Džoni Dep. Romantična komedija sa elementima drame nosi porodični ugođaj sa sobom i oduševljava kako mlade, tako i starije.

THE BROTHERS GRIMM
Met Dejmon i Hit Ledžer su braća Grim u malo drugačijem svetlu – u ovom filmu, oni su varalice u Nemačkoj koji podmeću smiscalice koje „magično rešavaju“. Njihovi životi menjaju se kada ih franuski general pošalje u borbu protiv sile koja je zatočila devojke iz seoceta. Uskoro Vilhelm i Džejkob Grim shvataju da se susreću sa pravom magijom i pokušavaju da promene način na koji razmišljaju i deluju. U filmu se pojavljuju i Peter Stormare, Džonatan Prajs i Monika Beluči.GLEDAJ ODMAH